Vakantiewerk

Werken bij ons

In de periode van half juni tot half augustus hebben wij volop werk voor scholieren. Het betreft het plukken van Rode bessen en Frambozen. De Frambozen en de vroeg rijpende Rode bessen worden voornamelijk geplukt door scholieren die al eerder (bij ons) geplukt hebben en dus wat ouder zijn (week 25 t/m 29). Het hoogseizoen voor de Rode bessen ligt in de weken 31, 32 en 33 dus dan is er de meeste kans op werk. Rode bessen plukken kan vanaf 13 jaar, maar 14 jaar heeft onze voorkeur. Lijkt het je leuk om bij ons te werken, ben je gemotiveerd en minimaal twee weken (liefst aaneengesloten) beschikbaar, vul dan het sollicitatieformulier onderaan deze pagina, in.

De Werktijden

We werken van maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 15.00 uur. Bij het bessen plukken hebben we vrije instroom tot 7.30 uur. Kun je een bepaalde dag(deel) in de week niet, geef dat wel even aan op het sollicitatieformulier bij bijzonderheden. In geval van bijzondere weersomstandigheden zoals hitte of regen kunnen de werktijden worden aangepast. ’s Ochtends om ongeveer 6.00 uur wordt via de groepsapp (werktelefoon 06-83298743) doorgegeven als er niet geplukt word of als we later beginnen. Rode Bessen worden bij regen niet geplukt maar als het later in de ochtend droog word, beginnen we meestal wel. Frambozen moeten iedere dag geplukt, dus dat doen we dan tussen de buien door. Als je twijfelt, app of bel even. Zorg dat je voldoende eten en drinken meebrengt, zeker als het warm is, is extra drinken meebrengen aan te raden. Denk ook na over de juiste kleding, ’s morgens is het vaak fris, later soms warm.

Verdiensten

Handigheid en motivatie bepalen voor een deel je verdienste. Je krijgt namelijk per geplukte krat uitbetaald. De vergoeding per krat is afhankelijk van de kwaliteit van het fruit en het soort kratten waarin geplukt wordt. De kratprijzen zijn netto voor diegenen die op de loonbelastingverklaring heffingskorting toepassen. Over het algemeen moet je met een goede motivatie makkelijk het wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Frambozen en de vroeg rijpe Rode Bessen (week 25 tot 29) worden per gewerkt uur betaald.

Uitbetaling

De salarissen worden alleen aan het eind van de gewerkte periode of aan het eind van de maand, uitsluitend per bank uitbetaald.

Solliciteren

Solliciteren kan alleen als je (op het moment dat je wilt gaan werken) minimaal 13 jaar bent. Jou leeftijd bepaald voor welke weken wij de sollicitatie open zetten. Voor 13 jarigen is een beperkt aantal weken beschikbaar. Dat komt omdat het werk in de eerste weken van de vakantie minder en moeilijker is. Voor 14 jarigen met plukervaring worden extra weken opengezet. Vanaf 15 jaar worden voor iedereen alle plukweken opengezet. Dus als je je geboortedatum invult op het sollicitatieformulier verschijnen de voor jou mogelijke werkweken.

Zet op het sollicitatieformulier een vinkje bij weken die je kunt. Misschien ben je vijf weken vrij, maar wil je er twee daarvan plukken. Dan is het handig om die vijf weken aan te vinken en in de opmerkingen te vermelden dat je twee weken wilt plukken. De kans om aan de slag te kunnen is dan groter, gezien wij de meest geschikte weken uit kunnen kiezen. We hanteren een minimum van 2 weken beschikbaar.

Daarnaast moet je over een eigen identiteitsbewijs beschikken. Voor indiensttreding is een paspoort of identiteitskaart noodzakelijk! Bijschrijving in het paspoort van één van de ouders is geen geldig legitimatiebewijs meer. We zullen jou gegevens vertrouwelijk behandelen.

Na het versturen van je sollicitatie

Als je het sollicitatieformulier hebt verstuurd, krijg je een automatisch gegenereerde mail. Dit betekend dat jou sollicitatie door ons ontvangen is. Wij zullen ons best doen om binnen 7 werkdagen persoonlijk op je sollicitatie te reageren. Als je aangenomen wordt rekenen wij dus op jou in de weken die je aangegeven hebt. Als er later wat tussen komt, dat je niet kunt komen werken, laat het dan zo snel mogelijk weten, zodat wij iemand anders kunnen aannemen.

Ongeveer één week voor de week waarin jij zult gaan werken, voegen we jou toe aan een groepsapp van jou startweek. Hiervoor hebben we een speciale telefoon 06-83298743. In deze groepsapp krijg je een bericht waar, wanneer en hoe laat je moet beginnen. Het kan voorkomen dat we in een bepaalde periode meer aanmeldingen hebben dan beschikbare (pluk-)plaatsen. Hierdoor kan het wat langer duren voor je aan de beurt bent. Vanzelfsprekend proberen we de beschikbare plaatsen zo eerlijk mogelijk te verdelen. Mensen die al eerder bij ons geplukt hebben, zullen wij eerst

benaderen. De overige aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst en beschikbaarheid verwerkt. Tijdig solliciteren is dus verstandig.

Eerste werkdag

Je komt op de eerste werkdag naar het, door ons aangewezen, perceel. Daar geven we uitleg over het werk. Breng op de eerste werkdag je ID-kaart of paspoort mee.

Radio, mobieltje en verder alles waar muziek uit komt, is alleen toegestaan met gebruik van oordopjes.

Sollicitatieformulier

Let op: Alleen volledig ingevulde sollicitatieformulieren kunnen verstuurd worden.