Vakantiewerk

Werken bij ons

In de periode van half juni tot half augustus hebben wij volop werk voor scholieren. Het betreft  het plukken van Rode bessen en Frambozen. De Frambozen en vroeg rijpende Rode bessen worden voornamelijk geplukt door scholieren die al eerder bij ons geplukt hebben en dus wat ouder zijn (week 25 t/m 30). Het hoogseizoen voor de Rode bessen ligt in de weken 31, 32 en 33 dus dan is er de meeste kans op werk. Rode bessen plukken kan vanaf 13 jaar, maar 14 jaar heeft onze voorkeur. Lijkt het je leuk om bij ons te werken, ben je gemotiveerd en minimaal twee of drie weken (liefst aaneengesloten) beschikbaar, vul dan het sollicitatieformulier onderaan deze pagina, in.


De Werktijden

We werken van maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 15.00 uur. Bij het bessen plukken hebben we vrije instroom tot 7.30 uur. Kun je een bepaalde dag(deel) in de week niet,  geef dat wel even aan op het sollicitatieformulier (bij bijzonderheden). Voor de plukkers die ingedeeld worden bij de frambozen is  maandag en zaterdag een belangrijke plukdag. In geval van bijzondere weersomstandigheden zoals hitte of regen kunnen de werktijden worden aangepast.  ’s Ochtends om ongeveer 6.00 uur wordt via de groepsapp doorgegeven als er niet geplukt word of als we later beginnen. Rode Bessen worden bij regen niet geplukt, als het later in de ochtend droog word, beginnen we meestal wel. Frambozen moeten iedere dag geplukt, dus dat doen we dan tussen de buien door. Als je twijfelt, kijk op de website of bel even. Zorg dat je voldoende eten en drinken meebrengt, zeker als het warm is, is extra drinken meebrengen aan te raden. Denk ook na over de juiste kleding, ’s morgens is het vaak fris, later soms warm.

Beloning

Handigheid en motivatie bepalen voor een deel je verdienste. Je krijgt namelijk per geplukte kist uitbetaald.  De prijs per kist is afhankelijk van de kwaliteit van het fruit en het soort kisten waarin geplukt wordt. Deze prijs varieert dus. De kistprijzen zijn netto voor diegenen die op de loonbelastingverklaring heffingskorting toepassen.  Over het algemeen moet je met een goede motivatie makkelijk het wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Frambozen en de vroeg rijpe Rode Bessen (week 25 tot 30) worden meestal wel per gewerkt uur betaald.

Uitbetaling

Afrekenen kan alleen aan het eind van de gewerkte periode of 1 keer per maand,  uitsluitend per bank.

Solliciteren

Solliciteren  kan alleen als je (op het moment dat je wilt gaan werken) minimaal 13 jaar bent. Jou leeftijd bepaald voor welke weken wij de sollicitatie open zetten. Voor 13 en 14 jarigen is een beperkt aantal weken beschikbaar. Dat komt omdat het werk in de eerste weken van de vakantie minder en moeilijker is.                                                        Daarnaast moet je over een eigen identiteitsbewijs beschikken. Voor indiensttreding is een paspoort of identiteitskaart noodzakelijk! Bijschrijving in het paspoort van één van de ouders is geen geldig legitimatiebewijs meer. We zullen jou gegevens vertrouwelijk behandelen.

Zet op het sollicitatieformulier een vinkje bij weken die je kunt. Misschien ben je vijf weken vrij, maar wil je er twee daarvan plukken. Dan is het handig om die vijf weken aan te vinken en in de opmerkingen te vermelden dat je twee weken wilt plukken. De kans om aan de slag te kunnen is dan groter, gezien wij de meest geschikte weken uit kunnen kiezen. We hanteren een minimum van 2 weken beschikbaar.

Na je inschrijving

Als je het sollicitatieformulier hebt verstuurd, krijg je van ons zo spoedig mogelijk een bevestiging mail. Dan rekenen wij dus op jou in de weken die je aangegeven hebt. Als er later wat tussen komt, dat je niet kunt komen werken, laat het dan zo snel mogelijk weten, zodat wij iemand anders kunnen aannemen.

Ongeveer één week voor de week waarin jij zult gaan werken, voegen we jou toe aan een groepsapp van jou startweek. In deze groepsapp krijg je een bericht waar, wanneer en hoe laat je moet beginnen.                                        Het kan voorkomen dat we in een bepaalde periode meer aanmeldingen hebben dan beschikbare (pluk-)plaatsen. Hierdoor kan het wat langer duren voor je aan de beurt bent. Vanzelfsprekend proberen we de beschikbare plaatsen zo eerlijk mogelijk te verdelen. Mensen die al eerder bij ons geplukt hebben, zullen wij eerst benaderen. De overige aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst en beschikbaarheid verwerkt. Tijdig aanmelden is dus verstandig.

Eerste werkdag

Je komt op de eerste werkdag naar het, door ons aangewezen, perceel. Daar geven we uitleg over het werk. Breng op de eerste werkdag je ID-kaart of paspoort mee.

Radio, mobieltje en verder alles waar muziek uit komt, is alleen toegestaan met gebruik van oordopjes.

Sollicitatieformulier

Let op: Alleen volledig ingevulde sollicitatieformulieren kunnen verstuurd worden.

Persoonlijke gegevens


Adresgegevens


Administratieve gegevens


Beschikbaarheid